Vă invităm, în cadrul trilogiei Banat Epic 2016, să participaţi la o probă de echipe, de pură aventură şi anduranţă, în cele mai sălbatice zone ale Carpaţilor, Parcul Naţional Semenic şi Parcul Natural Porţile de Fier (Munţii Almăjului), pe trasee ce vă vor testa calităţile de rider şi abilităţile de orientare, într-un cadru natural aparte: „ultimă junglă europeană”.

 

„24H Adventure” este, de fapt, categoria „SPORT” a unui proiect mai vechi care se numeşte WEIDENTHAL -EIBENTHAL MOUNTAINBIKE EXPERIENCE şi care este  un eveniment sezonier, iniţiat în anul 2011, ce pune în valoare potenţialul de cicloturism montan din sud-vestul României.

 

Proba constă în parcurgerea distanţei dus-întors între Brebu Nou (WEIDENTHAL), localitate aflată lângă Lacul Trei Ape, între Munţii Semenic şi Nemanu, şi EIBENTHAL, un sat aflat în sudul Munţilor Almăjului, în apropiere de Clisura Dunării. Exotismul numelor acestor localităţi vine din faptul că locuitorii sunt pemi (de origine germană la Weidenthal şi cehă la Eibenthal) colonizaţi în Banatul Montan, în urmă cu peste două secole, aduşi din regiunea Boemiei.

 

Zona se întinde peste Munţii Nemanu, Semenic, Aninei şi Almăjului care au o reţea impresionantă de diverse drumuri (judeţene, comunale, agricole, forestiere, poteci).

Conceptul este extrem de simplu.Se bazează pe încredere şi libertate a deciziilor şi a „mişcărilor”.

 

Echipe de minimum doi biciclişti încearcă să parcurgă distanţa Brebu Nou (Weidenthal)- Eibenthal, dus-întors, într-un interval de 24 de ore, pe un traseu liber ales, optimizat după consultarea hărţilor, a informaţiilor  şi recomandărilor puse la dispoziţie de către organizator.

 

Punctul de START/SOSIRE se află la pensiunea „Brebu Nou 167”.

 

Perioada poate fi aleasă liber, între 1 mai şi 30 septembrie 2016, dar se recomandă a fi în jurul solstiţiului de vară, 21 iunie 2016, pentru a beneficia de „ziua lumină”.

 

Ora de start se poate alege liber, recomandându-se o oră foarte matinală (2.00 -3.00) pentru a profita de cât mai multe ore de lumină, pe terenul cu orientare mai dificilă.

 

Nu există puncte de control obligatorii şi nici puncte de alimentare.

 

Fiecare echipă va avea logistica şi echipamentul propriu, care să îi asigure siguranţa şi confortul în orice situaţie şi în orice condiţii meteorologice.

 

Sunt permise echipele de sprijin pe traseu, pentru energizare şi rezolvarea unor probleme tehnice.

 

Folosirea unui dispozitiv de navigaţie GPS este obligatorie şi este importantă acurateţea track-ului pentru evaluarea rezultatului.

 

Acest regulament poate fi îmbunătăţit prin contribuţia în idei a participanţilor !

Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare:

Carol Varga   telefon: 0723 305179    ;    e-mail: carolvarga1@gmail.com

Traseul poate fi ales liber dar se recomandă să nu depăşească următoarele limite:

 

La nord – drumul national DN 58, Resita – Caransebes (41 km)
La est – drumul european E 70 (DN 6), Caransebes – Orsova (92 km)
La sud – drumul national DN 57, prin Defileul Dunării, Pojejena – Orsova (122 km)
La vest – drumul national DN58, Resita – Anina (36 km),
drumul national DN 57B, Anina- Oravita (22 km),
drumul national DN 57, Oravita – Pojejena (40 km)

 

Din experienţa de până acum, există 3 trasee (fiecare cu variante pe anumite porţiuni) de traversare a Munţilor Semenic şi circa 8-9 trasee de traversare a Munţilor Almăjului.

 

Traseul cel mai scurt nu este neapărat şi traseul cel mai uşor ! 😉

 

Echipele vor primi hărţi şi informaţii detaliate în momentul înscrierii.

Acces

Dinspre Nord, Vest, Centru: 

 

Punctele de acces catre Brebu Nou sunt Resita si Caransebes.

Dinspre Sud:

Punctul de acces catre Brebu Nou este Drobeta Turnu-Severin->Orsova

Punctul de întâlnire (start/sosire), se află la pensiunea “Brebu Nou 167”, de pe strada principală, unde puteţi opta pentru camping sau pentru cazare în camere şi dispuneţi de facilităţi specifice: parcare păzită, adăpost pentru biciclete, uscătorie pentru echipament, instalaţie de spălare a bicicletelor, suport tehnic, meniuri sportive, informaţii despre regiune etc.

Pentru informaţii şi rezervări:

Simina Kovacs, telefon: 0722 392884 ; e-mail: siminakovacs@gmail.com

http://www.enduromania.net/

Clasamentul se va face, după 30 septembrie 2016, în urma analizei track-ului de GPS a fiecărei echipe participante şi a timpului scurs între ora, minutul, secunda de start şi ora, minutul, secunda la sosire.

 

Deşi, ideea întrecerii este de a parcurge traseul, dus-întors, într-un interval mai mic sau egal cu 24 de ore, nu există nici o limitare de timp, echipele au şansa să parcurgă traseul propus chiar şi în mai multe zile.

Siguranţa este mai importantă decât recordul !

Impresii editia 2016:

 

Elena si Alexandru Fodor: http://hoinarii.blogspot.de/2016/08/300.html

Costi Baleanu și Lazar Cristi Daniel: https://www.facebook.com/lazar.cristiandaniel/media_set?set=a.1149089535153350.1073741964.100001569439153&type=3