MMicVR

 

Uite si evenimentul acesta a inceput sa imi fie drag pe masura ce mi-l imaginez. Si personal. Asa cum imi place sa fie intalnirile din triada BE.

 

Lasand povestile sentimentale pentru dupa cursa, MMic Vertical Race a fost ideea Elenei. Fiindca inainte de a dezvolta obsesii cu bicicleta, ne-a placut enorm sa alergam prin munti. Si incepe din nou sa ne placa. Si o multime din cunostintele noastre din zona alearga.

 

Deci: MMicVR!

 

Muntele Mic: E “denivelarea” cea mai apropiata de noi. E unul din locurile foarte dragi noua. Generala, liceu, facultate si in continuu dupa aceea, Muntele Mic a fost prezent constant in activitatile noastre.

 

Vertical Race: Recunosc. Asta a aparut din egoism si comoditate. Fiindca nu mai avem atata timp de alergat, mai nou cochetez cu turele scurte si intense. Asa ca o sa organziam ceva la care si mie mi-ar placea sa particip.

 

Deci!!!!

 

E sfarsit de mai! Zapada s-a topit de ceva timp, verdele e crud, soarele inca nu dogoreste, doar incalzeste. Nu esti singurul caruia ii place natura, ii place alergarea, ii place competitia. Vino sa te intalnesti cu prietenii tai si sa alergati impreuna!

 

Ne intalnim la baza (fostului) telescaun catre Muntele Mic. Luam numerele de concurs si ii dam cat mai rapid in sus pe poteca ce serpueiste printre stalpii telescaunului. Ajungem in statiune, dar nu ne oprim aici – mai strangem un pic din dinti si urcam pana sus la cruce.

 

Si fiindca eu chiar cred ca un concurs ar trebui facut de prieteni, pentru prieteni – la final stam la o ciorba si o bere in statiune.

 

Noi va asteptam cu drag.

 

Nu e cel mai lung vertical race. Nici cel mai greu. Nu are premii mari. Dar…e al nostru :). Si e la noi in zona. Si mai ales, e facut de prieteni, pentru prieteni.

 

Stiu, aproape toti ati cerut Tarcu. Noi am ales Muntele Mic. Asa e anul acesta. Vedem ce aduce 2017.

Generalităţi

 1. O precondiţie pentru participarea la curse este deplina acceptare a acestor reguli.
 2. Organizatorul evenimentului este Clubul Sportiv Tibiscus din Timişoara.
 3. MMicVR este o cursa de tip “vertical race”: competitie individuala care consta in parcurgerea contra cronometru a unui traseu compus dintr-o singura urcare.

Responsabilitate

 1. Fiecare concurent care participă la eveniment este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.
 2. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului din motive întemeiate.
 3. Fiecare concurent trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie pe proprie raspundere, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Condiţii de participare

 1. Participarea este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură.
 2. Vârsta minimă a concurenţilor este de 18 ani, impliniţi în prima zi a cursei.
 3. Orice concurent trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori.
 4. MMicVR este o competitie dificila. Este necesară o stare bună de sănătate fizică şi mentală şi un nivel de pregătire adecvat acestui gen de activitate. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află.
 5. O precondiţie pentru participarea la curse este acceptarea concurentului. Aceasta se face în urma înscrierii la eveniment şi a semnării unei declaraţii pe proprie raspundere. Detalii referitoare la procedura de înscriere şi declaraţia pe proprie răspundere pot fi găsite pe site-ul organizatorului în secţiunea “Înscriere”.

Caracteristici ale competiţiei

 1. Evenimentul foloseşte ca rute de concurs următoarele (şi nu numai): drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice amenajate şi neamenajate; drumurile trec pajişti, păduri, gol alpin, grohotişuri, văi abrupte.
 2. Traseul va fi marcat.
 3. Rutele de concurs nu sunt închise altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită in trafic impuse de lege. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la eveniment, survenit în timpul desfăşurării evenimentului din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi in accident.
 4. Traseul de concurs este neamenajat şi neprotejat, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces datorat unor pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor.

Traseul de concurs

 1. Traseul consta in urcarea de la baza telescaun pana sus la cruce in Statiunea Muntele Mic. Finish-ul va fi pe platforma de la cruce.
 2. Este responsabilitatea exclusiva a fiecarui concurent sa revina inapoi la locul de start. Organizatorul nu se ocupa de transportul concurentilor inapoi la punctul de plecare.
 3. Traseul publicat poate suferi modificări din diferite motive, care includ condiţiile meteo, siguranţă, restricţii de circulaţie, condiţii de acces pe proprietăţile particulare etc.
 4. Fiecare competitor are obligaţia să urmeze traseul oficial, să respecte indicaţiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.

Categorii de concurs

 1. Vor exista 2 categorii de concurs:
  – Open feminin.
  – Open masculin.
 2. Concurentul/a cu timpul cel mai mic înregistrat la final este considerat câştigător/oare.

Echipament

 1. – Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană, obligatoriu);
  – Windstopper (recomandat în caz de vreme rea);
  – Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);
  – Bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);
  – Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);
  – Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat);
  – Bete de trekking (recomandat);
  – geluri, batoane, băuturi energizante.
 2. În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.
 3. Lipsa articolelor obligatorii duce la descalificare.

Puncte de control

 1. Pe traseu vor fi amplasate mai multe puncte de control. Concurenţii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele de concurs şi timpii concurenţilor vor fi notaţi în ordinea sosirii în fiecare punct de control.

Numere de concurs / Validare / Şedinţa tehnică

 1. Numerele de concurs vor fi primite în momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate şi a plătit contravaloarea taxei de înscriere.
 2. Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața și în mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toată perioada concursului. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă in timpul concursului. Nerespectarea acestor lucruri va atrage după sine descalificarea.
 3. Validarea înscrierilor se va face la start conform programului afişat pe site-ul organizatorului. Pentru ridicarea numărului de concurs fiecare concurent va trebui să prezinte un act de identitate.
 4. Şedinţa tehnică va avea loc cu 5 minute înainte de start.

Start

 1. Sambata, 21.05.2016 ora 11, de la baza Telescaun Muntele Mic.
 2. Echipamentul obligatoriu poate fi verificat la intrarea în zona de start. Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața.

Rezultate / Premii

 1. Cronometrajul se face manual, la secundă.
 2. Vor fi întocmite şi publicate următoarele clasamente (funcţie de timpul fiecărui concurent):
  – Clasamentul general pe categorii (masculin / feminin).
 3. La finalul cursei va exista o festivitate de premiere unde se vor premia:

– primii 5 concurenţi la Open Masculin.                                                                              – primele 3 concurente la Open Feminin

 1. Natura şi cuantumul premiilor vor fi anunţate de organizatori pe site-ul evenimentului.
 2. Toţi cei care vor încheia cursa, respectând prezentul regulament, vor primi diploma de finisher.
 3. Sunt consideraţi „finisher”-i participanţii care trec linia de sosire, respectand prezentul regulament.

Oprirea / Retragerea din cursă

 1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un concurent în următoarele cazuri:
  – s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.
  – în cazuri excepţionale.
 2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze organizatorul imediat la unul din următoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenţă care este scris pe acreditare şi care va fi anunţat şi la şedinţa tehnică.
 3. Neanunţarea retragerii din cursă poate cauza o operaţiune de căutare şi salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.
 4. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj.
 5. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii. Excepţie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin mijloace proprii.

Protecţia mediului înconjurător

 1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje etc., în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control.

Suporteri/ Ajutor exterior

 1. Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor cursei şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei.
 2. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (echipă tehnică, suporter, spectator etc.), excepţie făcând asistenţa tehnică acordată în zonele special amenajate, unde competitorii pot primi alimente, lichide, etc. O altă excepţie sunt cazurile deosebite.
 3. Competitorul ai cărui susţinători nu respectă aceste reguli poate fi penalizat.

Penalizări

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
– scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
– nerespectarea mediului înconjurător = descalificare;
– modificarea numărului de concurs = descalificare;
– nerespectarea regulilor competiţiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
– comportament nesportiv faţă de alţi participanţi, oficiali, public, alte persoane = descalificare.
Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

Alte reguli

 1. Orice competitor trebuie să dea dovada de fair play şi să permită unui concurent mai rapid să treacă în faţa sa fără a-l obstrucţiona, să acorde asistenţă unui concurent aflat in dificultate şi care îi solicită aceasta.
 2. In cazul constatării unui accident, concurenţii sunt obligaţi să îl raporteze la următorul punct de control sau să sune la numărul de urgenţe afişat pe numărul de concurs sau la 112.

Contestaţii

 1. Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune în scris, în maxim 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestaţiei se va face în următoarele 30 minute.

Modificări

 1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica regulile şi modul de desfăşurare a evenimentului. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de internet a evenimentului.

Inscrierea on-line

1. deschisa pana in data de 16.05.2016 ora 00.00

2. se citeste regulamentul evenimentului.

3. se completeaza formularul de inscriere online accesibil ceva mai jos pe aceasta pagina.

4. se achita taxa de participare.

5. In ziua concursului (21.05.2016, intervalul orar 8.30-10.30) validarea inscrierii se face pe baza urmatoarelor elemente:
– declaratia pe proprie raspundere semnata (poate fi consultata si descarcata de aici)
– dovada achitarii taxei de concurs
– carte de identitate

Lipsa oricarui document din cele trei de mai sus duce la descalificarea concurentului inainte de start!

Inscrierea la fata locului

1. In ziua concursului (21.05.2016, intervalul orar 8.30-10.30) la locatia de start (baza Telescaun Muntele Mic)

2. se citeste regulamentul evenimentului.

3. validarea inscrierii se face pe baza urmatoarelor elemente:
– declaratia pe proprie raspundere semnata (poate fi consultata si descarcata de aici)
– dovada achitarii taxei de concurs
– carte de identitate

Lipsa oricarui document din cele trei de mai sus duce la descalificarea concurentului inainte de start!

4. Este posibil ca cei inscrisi la fata locului  sa NU beneficieze de toate elementele din pachetul de participare!

Taxa de participare

Taxa de participare este de:
30 RON si se poate achita la BANCA TRANSILVANIA in contul:

Denumire: ASOCIATIA CLUB SPORTIV TIBISCUS
CIF: 17810249
Banca: Banca Transilvania, Agenţia Complex Studenţesc, Timişoara
Cont LEI: RO 47 BTRL 0360 1205 D027 30XX

mentionand la rubrica OBSERVATII mesajul “taxa inscriere” si numele Dumneavoastra.

NOTA: Intrucat banca percepe comision de depunere in cont, puteti depune/transfera banii pentru mai multi participanti, mentionand la rubrica OBSERVATII numele acestora.

Înscrierile online s-au încheiat. Vă mai puteți înscrie la fața locului, în ziua concursului – 21.05.2016 – în intervalul orar 9.00-10.30.

Descarcati declaratia pe proprie raspundere

Lista concurenti

Sambata 21.05.2016


9.00-10.30 (baza Telescaun Muntele Mic) – Validare inscrieri/înscrieri off-line/Preluarea numerelor de start

10.45 (baza Telescaun Muntele Mic)  – Sedinta tehnica

11.00 (baza Telescaun Muntele Mic) – Start MMic Vertical Race

14.00 (Pensiunea Coco Galescu) – Mancare, festivitatea de premiere

Pensiunea lui Coco

DATE TEHNICE
Lungime: 6km
Diferenta de nivel pozitiva: 914m
Punct minim / maxim altitudine: 793m / 1670m
Timp mediu de parcurgere: 2 ore
Ora de start / finish: 11.00 / 14.00

Vara Muntele Mic este o locatie, hai sa fim civilizati si sa zicem “nu prea vizitata”.

 

Doua din pensiunile la care noi ne-am cazat si pe care le recomandam (sunt deschise si vara) sunt:

 

1. Cabana Cerbul

2. Hotel Felix

 

Ambele sunt situate sus in statiune, la 12 km de punctul de start.

Ciorba “de dupa” o vom da la pensiunea lui Coco Galescu. Localizarea acesteia o gasiti mai jos.

 

Tot aici aveti posibilitatea sa va cazati sau sa serviti masa.

Pensiunea lui Coco

Pe partea cealalta a muntelui se afla Poiana Marului. Si aici exista destule pensiuni – Google va poate da aici mai multe informatii.

 

Din Poiana Marului pana la locul de start sunt 19km din care vreo 12 pe drum forestier.

Din partea de vest  (Timisoara, Resita, Caransebes, Lugoj, Arad, etc) se poate ajunge la locul de start in dimineata concursului. Nu e neaparat necesara cazarea, doar daca doriti sa va prelungiti week-end-ul in zona.

 

Pe valea care duce catre locul de start sunt ceva pensiuni. Nu stiu daca sunt deschise vara sau ce conditii ofera. Aici, Google va poate fi de mai mult ajutor

Rezultate MMicVR 2016

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sponsori

[dt_logos number=”3″ category=”mmicvr_2016″]

Parteneri

[dt_logos number=”3″ category=”parteneri_mmicvr_2016″]