Generalităţi

  1. O precondiţie pentru participarea la curse este deplina acceptare a acestor reguli.
  2. Organizatorul evenimentului este Clubul Sportiv Tibiscus din Timişoara.
  3. MMicVR este o cursă de tip “vertical race”: competiţie individuală care constă în parcurgerea contra cronometru a unui traseu compus dintr-o singură urcare.

Responsabilitate

  1. Fiecare concurent care participă la eveniment este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă.
  2. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, anulare, întârzieri sau schimbări ale traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului din motive întemeiate.
  3. Fiecare concurent trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie pe proprie raspundere, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Condiţii de participare

  1. Participarea este deschisă oricărui iubitor al sportului şi al mişcării în natură.
  2. Vârsta minimă a concurenţilor este de 14 ani, impliniţi în ziua cursei.
  3. Orice concurent trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori.
  4. MMicVR este o competitie dificilă. Este necesară o stare bună de sănătate fizică şi mentală şi un nivel de pregătire adecvat acestui gen de activitate. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află.
  5. O precondiţie pentru participarea la curse este acceptarea concurentului. Aceasta se face în urma înscrierii la eveniment şi a semnării unei declaraţii pe proprie raspundere. Detalii referitoare la procedura de înscriere şi declaraţia pe proprie răspundere pot fi găsite pe site-ul organizatorului în secţiunea “Înscriere”.
  6. În cazul participanților cu vârsta între 14-18 ani este necesară semnarea unei declaraţii pe proprie raspundere de catre părinte sau tutorele legal.

Caracteristici ale competiţiei

  1. Evenimentul foloseşte ca rute de concurs următoarele (şi nu numai): drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice amenajate şi neamenajate; drumurile trec pajişti, păduri, gol alpin, grohotişuri, văi abrupte.
  2. Traseul va fi marcat.
  3. Rutele de concurs nu sunt închise altor participanţi la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turişti, animale şi alţii). Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege. Orice accident provocat şi/sau în care au fost implicaţi participanţi la eveniment, survenit în timpul desfăşurării evenimentului din nerespectarea regulilor de concurs şi a regulilor de conduită în trafic impuse de lege va fi în responsabilitatea celor implicaţi in accident.
  4. Traseul de concurs este neamenajat şi neprotejat, de aceea există un risc de rănire şi/sau deces datorat unor pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor.

Traseul de concurs

  1. Traseul constă în urcarea de la baza telescaun Muntele Mic până sus la cruce in statiunea Muntele Mic. Finish-ul va fi pe platforma de la cruce.
  2. Este responsabilitatea exclusivă a fiecarui concurent sa revina inapoi la locul de start. Organizatorul nu se ocupă de transportul concurenţilor înapoi la punctul de plecare.
  3. Traseul publicat poate suferi modificări din diferite motive, care includ condiţiile meteo, siguranţă, restricţii de circulaţie, condiţii de acces pe proprietăţile particulare etc.
  4. Fiecare competitor are obligaţia să urmeze traseul oficial, să respecte indicaţiile arbitrilor, să nu folosească scurtături sau alte avantaje similare.

Categorii de concurs

Feminin general
Masculin 14-17
Masculin 18-34
Masculin  35+

Se considera varsta implinita in prima zi a concursului (21.09.2019).

Echipament

  1. Obligatoriu:
    – Încălțări cu profil sportiv (pantof alergare montană);
    – Număr de concurs, vizibil pe toată durata cursei (obligatoriu);
  2. Recomandat;
    – Windstopper (recomandat în caz de vreme rea);
    – Haină și pantaloni de ploaie, tricou cu mânecă lungă (recomandat în caz de vreme rea);
    – Bentiță/căciulă/șapcă (recomandat);
    – Borsetă sau rucsac pentru hidratare (recomandat);
    – Bete de trekking (recomandat);
    – geluri, batoane, băuturi energizante.
  3. În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita echipament obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus.
  4. Lipsa articolelor obligatorii duce la descalificare.

Puncte de control

  1. Pe traseu vor fi amplasate mai multe puncte de control. Concurenţii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificaţi. Numerele de concurs şi timpii concurenţilor vor fi notaţi în ordinea sosirii în fiecare punct de control.

Numere de concurs / Validare / Şedinţa tehnică

  1. Numerele de concurs vor fi primite în momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat şi a semnat formularul de înscriere, declaraţia de responsabilitate şi a plătit contravaloarea taxei de înscriere.
  2. Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața și în mod obligatoriu trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă in timpul concursului. Nerespectarea acestor lucruri va atrage după sine descalificarea.
  3. Validarea înscrierilor se va face la start conform programului afişat pe site-ul organizatorului. Pentru ridicarea numărului de concurs fiecare concurent va trebui să prezinte un act de identitate.
  4. Şedinţa tehnică va avea loc cu 15 minute înainte de start.

Start

  1. Pentru programul evenimentului, consultati meniul : Program
  2. Echipamentul obligatoriu poate fi verificat la intrarea în zona de start. Numărul de concurs trebuie să fie atașat în fața.

Rezultate / Premii

  1. Cronometrajul se face manual, la secundă.
  2. Vor fi întocmite şi publicate următoarele clasamente (funcţie de timpul fiecărui concurent):
    – Clasamentul general pe categorii (masculin / feminin).
  3. La finalul cursei va exista o festivitate de premiere unde se vor premia:

– Primii 3 concurenți la Open Masculin/Open Feminin
– Primii 3 sportivi câştigători la categoriile de vârstă.

  1. Natura şi cuantumul premiilor vor fi anunţate de organizatori pe site-ul evenimentului.
  2. Toţi cei care vor încheia cursa, respectând prezentul regulament, vor primi diploma de finisher.
  3. Sunt consideraţi „finisher”-i participanţii care trec linia de sosire, respectand prezentul regulament.

Oprirea / Retragerea din cursă

  1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a opri un concurent în următoarele cazuri:
    – s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei
    – în cazuri excepţionale.
  2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze organizatorul imediat la unul din următoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenţă care este scris pe numărul de concurs şi care va fi anunţat şi la şedinţa tehnică.
  3. Neanunţarea retragerii din cursă poate cauza o operaţiune de căutare şi salvare (echipe de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.
  4. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj.
  5. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere, dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi şi acţiunile ulterioare momentului şi locului retragerii. Excepţie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin mijloace proprii.

Protecţia mediului înconjurător

  1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje etc., în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control.

Suporteri/ Ajutor exterior

  1. Suporterii pot susţine orice competitor cu condiţia să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile autorităţiilor şi/sau ale oficialilor cursei şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei.
  2. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (echipă tehnică, suporter, spectator etc.), excepţie făcând asistenţa tehnică acordată în zonele special amenajate, unde competitorii pot primi alimente, lichide, etc. O altă excepţie sunt cazurile deosebite.
  3. Competitorul ai cărui susţinători nu respectă aceste reguli poate fi penalizat.

Penalizări

– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
– scurtarea traseului = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
– nerespectarea mediului înconjurător = descalificare;
– modificarea numărului de concurs = descalificare;
– nerespectarea regulilor competiţiei = penalizare sau descalificare (decizie arbitru);
– comportament nesportiv faţă de alţi participanţi, oficiali, public, alte persoane = descalificare.
Taxa de participare nu se va rambursa în cazul descalificării.

Alte reguli

  1. Orice competitor trebuie să dea dovada de fair play şi să permită unui concurent mai rapid să treacă în faţa sa fără a-l obstrucţiona, să acorde asistenţă unui concurent aflat in dificultate şi care îi solicită aceasta.
  2. In cazul constatării unui accident, concurenţii sunt obligaţi să îl raporteze la următorul punct de control sau să sune la numărul de urgenţe afişat pe numărul de concurs sau la 112.

Contestaţii

  1. Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestaţia se va depune în scris, în maxim 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii. Rezolvarea contestaţiei se va face în următoarele 30 minute.

Modificări

  1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica regulile şi modul de desfăşurare a evenimentului. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de internet a evenimentului.